Μάξιμος Σενετάκης: Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος

“Αυτή την ώρα προέχει να μη χαθεί άλλος πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος”, δήλωσε ο Βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης που επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και ενημερώθηκε για τις ελλείψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Σενετάκης συνομίλησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Μανόλη Καρτσωνάκη και την κ. Βάλια Ανδρεαδάκη Διευθύντρια της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης και δεσμεύτηκε να συμβάλει στο μέτρο του εφικτού στην άμεση επίλυση ενός προβλήματος, το οποίο ανησυχεί μαθητές και γονείς, καθώς εκτός των όποιων ελλείψεων σε διδακτέα ύλη, ανατρέπει και τον προγραμματισμό κάθε οικογένειας. 

Για την έγκαιρη κάλυψη των κενών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Καρτσωνάκης πρότεινε την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο κάθε έτους. Από την πλευρά της η κα Βάλια Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε στο θέμα της Ειδικής Αγωγής και της Παράλληλης Στήριξης.

Ο κ. Σενετάκης επανέλαβε τη βούληση του για διαρκή ενημέρωση όλων των θεμάτων που προκύπτουν, ώστε να μην παρατηρούνται αρρυθμίες όπως η πρόσφατη και τα όποια ζητήματα να αντιμετωπίζονται προτού εξελιχθούν σε προβλήματα. “Έχει σημασία να σπεύδουμε προληπτικά και να προλαμβάνουμε το πρόβλημα πριν προκύψει”, σημείωσε ο βουλευτής. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ