Λέκκας: Περίπου 10.000 οι επικίνδυνες κατασκευές στην Ελλάδα

Στις επικίνδυνες, γκρεμισμένες, εγκαταλελειμμένες, κατασκευές με αφορμή το σεισμό στη Σάμο αναφέρεται ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος βρίσκεται στον Σάμο, μίλησε στο MEGA, και έκανε λόγο για περίπου 10.000 παλιές κι επικίνδυνες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα.
Ο ίδιος έκανε λόγο για την τετραπλή κρίση που βιώνει το νησί – σεισμό, κορωνοϊό, κρίση με την Τουρκία, φωτιά στον καταυλισμό.

Ο ίδιος με αφορμή την τραγική κατάληξη των δύο παιδιών στη Σάμο που καταπλακώθηκαν στο σεισμό, αναφέρθηκε στις παλιές κατασκευές που ανέρχονται όπως είπε σε περίπου 10.000 σε όλη τη χώρα. «Εγκειται σε εμάς να αναληφθούν δράσεις που να μειώνουν τον κίνδυνο από όλες αυτές τις κατασκευές» υπογράμμισε.

Ο κ. Λέκκας δεσμεύθηκε ότι αν και δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος των παλαιών κτισμάτων της χώρας.

Τέλος ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στο ρήγμα της Ανατολίας στον τουρκικό χώρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο σεισμός της Σάμου δεν θα ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο – το πρόβλημα μετατίθεται στην Τουρκία.

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ