Λ. Αυγενάκης: «Στόχος μας να δώσουμε εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις στην κοινωνία»

«Σε συνάντηση που θα έχω αύριο με τον Γ.Γ. ΣΔΙΤ κ. Νίκο Ματζούφα θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, αλλά και το συνολικότερο εκσυγχρονισμό μέσα από διάφορες πηγές που θα αναζητήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων στο ρ/σ Ράδιο Κρήτη 101.5 με το δημοσιογράφο κ. Μανώλη Αργυράκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Βασικά σημεία συνέντευξης: 

  • Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μου για το σταυρό εμπιστοσύνης και επιβράβευσης στο πρόσωπό μου. Αυτά που έλεγα πριν, τώρα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνουν πραγματικότητα. Για να μην μείνουν σε χαρτιά και σε υποσχέσεις. 
  • Θα εργαστούμε, με ενότητα για το καλό του τόπου, σεβόμενοι την ετυμηγορία των πολιτών για να φέρουμε αποτελέσματα για τον τόπο.
  • Σε συνάντηση με κλιμάκιο των FIFA/UEFA αναφερθήκαμε και στο θέμα του Παγκρητίου Σταδίου, για το οποίο, με το που αναβλήθηκε η διοργάνωση, πάγωσαν και τα χρήματα. Η δέσμευση από πλευράς FIFA/UEFA ήταν ότι αυτά τα χρήματα θα «ξεπαγώσουν». 
  • Θα είμαστε σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον κυβερνητικό Βουλευτή κ. Μάξιμο Σενετάκη. Βεβαίως έχουμε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη προς αυτή την κατεύθυνση της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων. 
  • Ένα μεγάλο ζήτημα είναι οι ενεργοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ενεργειακή αναβάθμιση είναι αναγκαία, διότι αφορά πρώτον το μεγάλο κόστος και άρα θα εξοικονομήσουμε πολλά χρήματα, και δεύτερον αφορά το σεβασμό στο περιβάλλον.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ