Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας – Όλοι να βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Βαρυμπόμπη. Mετά τη σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και τους εθελοντές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα μέσα στη μεγάλη αυτή θεομηνία και τόνισε ότι ευτυχώς το σύστημα προειδοποιήσεων λειτούργησε πολύ θετικά. Είπε ακόμη ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, και κάλεσε τους πάντες να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής έκαναν σημαντική δουλειά σε μία μεγάλη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. «Ζήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Κρατώ ως θετικό ότι ως θετικό δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν και αμέσως μόλις η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν. Συνέχισε επίσης σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς θα έχουμε ακόμα μπροστά μας ημέρες καύσωνα κλείνοντας με την ευχή «η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και άρχισε να περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές.

Ο Πρωθυπουργός  μετέβη στις 8:10 σήμερα το πρωί στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη.

Στο σημείο βρίσκονταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content