Κυρ. Μητσοτάκης: Ολέθριες οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ολέθριες χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, όπως η καθιέρωση της απλής αναλογικής και η αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν είχε καμία πρόταση για ανοιχτή παιδεία, για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, για σύγχρονη δημόσια διοίκηση καθώς και ότι δεν είπε κουβέντα για σύγχρονες περιβαλλοντικές πολιτικές.

Σημείωσε δε ότι ο ίδιος «από την πρώτη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα όταν εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ του είχε προτείνει να ψηφιστούν όλα τα άρθρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αναθεωρηθούν και η επόμενη Βουλή να αποφάσιζε το περιεχόμενο».

«Η ΝΔ κατέθεσε μία συγκροτημένη πρόταση με αλλαγές σε 59 άρθρα από τα 120. Κατάργηση 8 παρωχημένων διατάξεων. Να θυμίσω τον δεκάλογο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Προτείναμε η επιλογή ανώτατων δικαστικών να περάσει από την κυβέρνηση στη Βουλή. Σύγχρονη δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, αξιολόγηση. Ενδυνάμωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Υποχρέωση ισοσκελισμένων προϋπολογισμός. Πλήρης αυτονομία κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «δυστυχώς η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα γραφτεί στην ιστορία ως μια χαμένη ευκαιρία για να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις».Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ