Κορωνοϊός – Τζανάκης: 9.000 με 11.000 κρούσματα στα τέλη Νοεμβρίου


Για την πορεία της πανδημία του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τρίτης (9/11) ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Στα τέλη  Νοεμβρίου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις στο MEGA, ενδεχομένως να δούμε τα κρούσματα να φτάνουν και τα 11.000, ενώ το σενάριο για τον Φεβρουάριο είναι ακόμα πιο δυσοίωνο.

«Σύμφωνα με το μοντέλο μας η μεσαία μας πρόβλεψη κάνει λόγο πως αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί θα πάμε γύρω στα 9.000 και 11.000 κρούσματα στο τέλος του μήνα» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. «Το δικό μας μοντέλο δεν δείχνει προς στιγμήν την κορύφωση», πρόσθεσε.

«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι αν δεν κάνουμε τίποτα, θα έρθει κορύφωση της πανδημίας γύρω στον Φεβρουάριο», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας. Το χειρότερο σενάριο – όπως είπε ο κ. Τζανάκης – κάνει λόγο για 15.000 και 20.000 κρούσματα τον Φεβρουάριο.

«Εάν τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δείξουμε ατομική ευθύνη, τότε θα συγκρατηθεί η δυναμική του πανδημικού κύματος. Η ομάδα μας εδώ και μέρες έχει προτείνει την επιτάχυνση της τρίτης δόσης. Βλέπουμε ηλικιωμένους άνω των 70 που έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις και βγάζουν την ίωση σαν γρίπη», δήλωσε.

3 στους 10 μετά τις ΜΕΘ καταλήγουν

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, οι 3 στους 10 μετά τις ΜΕΘ καταλήγουν, ενώ το 50% των χθεσινών κρουσμάτων ήταν ανεμβολίαστοι. «Σύμφωνα με τις αναλύσεις μας, περίπου το 1/3 ή το 20 με 25% των κρουσμάτων είναι σε εμβολιασμένα άτομα. Χτες, σύμφωνα με το μοντέλο μας, περιμέναμε από τα 7.335 κρούσματα γύρω στα 2.000 κρούσματα σε εμβολιασμένους. Αυτά δεν δίνουν νοσηλείες και διασωληνώσεις. Απομένουν 5.300 κρούσματα, από τα οποία τα 1.800 περίπου είναι σε παιδιά από 0 έως 18 ετών. Απομένουν 3.000 – 3.500 κρούσματα ανεμβολίαστων ενηλίκων που δίνουν δυστυχώς αυτές τις νοσηλείες και διασωληνώσεις που πιέζουν το σύστημα», ανέφερε.

Επιπτώσεις στα οργανικά συστήματα μετά την ΜΕΘ

Αναφερόμενος στο περιστατικό του κ. Μοϊντίνη, ο Νίκος Τζανάκης είπε ότι ασθενείς που καταφέρνουν να μείνουν στη ζωή μετά τις ΜΕΘ και έρχονται για αποθεραπεία, έχουν όλα τα οργανικά τους συστήματα περίπου στο 10% της λειτουργίας τους, ενώ η θρέψη τους είναι στο 0 χωρίς λευκώματα και χωρίς αμυντική ικανότητα.

 

 

Πηγή: newsit.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content