Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα δύο δικογραφίες για 20 αντιεμβολιαστές
Δυο δικογραφίες που περιλαμβάνουν σοβαρές κατηγορίες για συνολικά 20 άτομα, απέστειλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τους διαδικτυακούς αρνητές του κορωνοιού, των εμβολίων και της μάσκας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου έτσι ώστε να μπει φρένο στα fake news του διαδικτύου.

Η πρώτη δικογραφία αφορά σε 5 άτομα- διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» και πρόκειται για έναν 67χρονο από την Αθήνα, έναν 55χρονο από τη Θεσσαλονίκη, έναν 53χρονο από τη Γλυφάδα, έναν 53χρονο από το Κιλκίς και έναν 52χρονο από την Καβάλα.

Η δεύτερη αφορά σε 15 άτομα – διαχειριστές των δυο ομάδων στο facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και «Απαιτώ καθαρό αέρα για τα παιδιά μας. Δεν τα στέλνω με μάσκα στο σχολείο». Από τους 15 κατηγορούμενους, οι 4 είναι από την Καλαμάτα, οι 3 από τα Χανιά, οι 2 από τη Γλυφάδα, οι 2 από Μεσολόγγι, οι 2 από την Κέρκυρα, ένας από τη Σαλαμίνα και ένας από τη Νέα Χαλκηδόνα. Ο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι 77χρόνων και ο μικρότερος 20.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι 20 κατηγορούμενοι είναι διέγερση σε ανυπακοή και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της Εισαγγελίας Αθηνών που θα διατάξει τις επόμενες κινήσεις

Protothema.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content