Κορωνοϊός: Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά -Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού, το τελευταίο διάστημα σε παιδιά.

Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας έως και 17 ετών παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτά:

Τον Απρίλιο τα κρούσματα ήταν 6.802.
Τον Μάιο τα κρούσματα ήταν 9.011.
Τον Ιούνιο τα κρούσματα ήταν 2.962.
Τον Ιούλιο τα κρούσματα ήταν 13.948.
Τον Αύγουστο τα κρούσματα ήταν 19.191.

Όπως προκύπτει, η πορεία των κρουσμάτων κατέγραψε ραγδαία αύξηση τον Ιούλιο, όταν σημειώθηκαν και συρροές και σε κατασκηνώσεις. Η αύξηση αυτή συνεχίστηκε και τον Αύγουστο.

Τα παραπάνω στοιχεία ανησυχούν τους ειδικούς ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων. Στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και στο τι θα συμβεί στην περίπτωση που υπάρξει μετάδοση αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σε δηλώσεις της στο OPEN, η κα Γκάγκα έκανε λόγο για πολύ προσεκτικά βήματα, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στα σχολεία θα παρακολουθείται.

«Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Θα το δούμε, θα το παρακολουθήσουμε αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα. Η παρακολούθηση γίνεται, με το ένα κρούσμα δεν θεωρούμε ότι θα είναι άλλα 30 και δεν το είδαμε μέχρι στιγμής στα σχολεία.

Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό, αλλά δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε», τόνισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content