Κορωνοϊός: Ελεύθερες από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις, παραμένουν τα sms

Από σήμερα Μ. Πέμπτη το πρωί 29 Μαΐου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας για την λοίμωξη Covid-19.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

 

Δεν καταργούνται τα SMS για τις μετακινήσεις

Στο 13033 θα συνεχίσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας -και για την εστίαση – έως και τις 15 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ετσι, από τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν θέλουμε να μετακινηθούμε για χώρους εστίασης, θα στέλνουμε sms στο 13033 με τον κωδικό 6.

Επίσης ανακοίνωσε ότι από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ο υφυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτηση του υπενθυμίζοντας τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν στις εκκλησίες και επανέλαβε ότι εντός των σπιτιών την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται  έως 9 άτομα και σε εξωτερικούς χώρους έως 12 άτομα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε:

  • παραμένει έως την άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, η υποχρέωση αποστολής sms, δηλαδή έως τις 15 Μαίου
  • η μετάβαση στα καταστήματα εστίασης θα γίνεται με κωδικό 6
  • από αύριο Μ. Πέμπτη απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις
  • Από τις 3 Μαίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00 και τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 .

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ισχύουν από την προσεχή Δευτέρα.

 

“Προχωρούμε σταδιακά. Οι αποφάσεις αυτές δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό γιατί ο ιός και οι μεταλλάξεις του παραμένουν. Είναι απαραίτητη η πιστή εφαρμογή των μέτρων” είπε μεταξύάλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα διευρύνεται και το ωράριο των μετακινήσεων, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 11 το βράδυ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ