«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας


Με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεσμεύτηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και δύο ακόμη προσώπων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ειδικότερα, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Βουρλιώτης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας της Αρχής για την Κιβωτού του Κόσμου, καθώς εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή και δύο συνεργατών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες, ενώ για αλλά δύο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας-2

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελικές αρχές έχουν στραφεί στη διερεύνηση κάθε πτυχής οικονομικής δράσης της «Κιβωτού του Κόσμου» και φυσικών προσώπων που μετείχαν στη διοίκησή της, ανάμεσά τους ο πατέρας Αντώνιος.

H εξαιρετικά σημαντική εισαγγελική παραγγελία του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, που ανέλαβε τη δικογραφία για το οικονομικό σκέλος που αφορά την «Κιβωτό», απευθύνεται στην Οικονομική Αστυνομία, στην οποία τίθεται το πλαίσιο της γενικευμένης έρευνας για τα οικονομικά της δομής.

Κρίσιμο και δηλωτικό της κατεύθυνσης της έρευνας είναι το σκέλος που αφορά τα αδικήματα για τα οποία δίνεται η εισαγγελική εντολή προς την Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για τέσσερα βαριά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος –υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος– κατηγορίες που αν αποδοθούν στο τέλος της έρευνας σε κάποιους από τους ελεγχόμενους μπορεί να οδηγήσουν και στην προσωρινή τους κράτηση.

Ειδικότερα, η Οικονομική Αστυνομία αναλαμβάνει να προχωρήσει στα εξής: φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία. Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβασής του. Ερευνα για κάθε είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση έχει δοθεί στην «Κιβωτό» από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους. Ανοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού», αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης. Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνονται, πέραν της διακίνησης χρηματικών ποσών, έλεγχος σε κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ενδέχεται να εντοπιστεί στην κατοχή τους.

 

Καθημερινή – Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content