Καταθέτει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη Novartis στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να παρουσιαστεί σήμερα στον Αρειο Πάγο και να καταθέσει για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει κληθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι αντεισαγγελείς Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, για την υπόθεση της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας. Μετά την κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Βενιζέλος είναι ο επόμενος που παίρνει σειρά σήμερα το πρωί, ενώ αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να παρουσιαστεί για να καταθέσει και ο Ιωάννης Αγγελής, του οποίου οι καταγγελίες αποτελούν τη βάση της έρευνας από τον Αρειο Πάγο.

Χθες, μετά την κατάθεσή του ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για μια «άθλια σκευωρία», ρίχνοντας βέλη κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του περιβόητου «Ρασπούτιν»… Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με τους ισχυρισμούς του στους εισαγγελείς. Στο υπόμνημά του ο κ. Σαμαράς φέρεται να επικαλείται νέα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του περί “σκευωρίας” σε βάρος του από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Ο,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως”», είπε στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από τον Αρειο Πάγο.

Να τονίσουμε πως όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, η οποία θα αποφασίσει για το εάν θα συσταθεί προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ