Κατάθεση για Λιγνάδη: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα»

Κατάθεση-φωτιά για τον Δημήτρη Λιγνάδη μια μέρα πριν συλληφθεί φέρεται να έδωσε γυναίκα-κλειδί, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η γυναίκα μάρτυρας φέρεται ότι κατέθετε επί 4 ώρες για την υπόθεση με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η γυναίκα αυτή όταν ήταν 19 ετών και, ενώ σπούδαζε σε πανεπιστήμιο μεγάλης επαρχιακής πόλης, γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τον ερωτεύτηκε και για 19 χρόνια μπαινόβγαινε στο σπίτι του, βλέποντας ανήλικα αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται. Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε με ανήλικα αγόρια και κορίτσια, αντέδρασε.

«Το 2016 του είπα: Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω. Μου απάντησε: Αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

Η γυναίκα κατέθεσε ότι τρομοκρατήθηκε για τη ζωή της και κράτησε το στόμα της κλειστό. Ένα χρόνο αργότερα σταμάτησε να συναντάει τον σκηνοθέτη. Όμως έως τότε είχε δει πολλά.

«Όταν τον επισκεπτόμουν στο σπίτι του, κάποιες φορές έβλεπα νεαρά αγόρια αλλά και κορίτσια να φεύγουν. Κι όταν εγώ έφευγα, κάποια άλλα έρχονταν».

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τον σκηνοθέτη, η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει. Και η κατάθεσή της κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την υπόθεση.

Έρχονται νέες καταθέσεις σε βάρος του Λιγνάδη

 

Δύο αγόρια, ηλικίας λίγο πάνω από 20 ετών σήμερα, θα καταθέσουν στις αρχές της εβδομάδας, στο πλαίσιο της πρώτης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία υπεβλήθη στις 5 Φεβρουαρίου από 40χρονο σήμερα Ελληνα κάτοικο του εξωτερικού.

Παρότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός έχουν παραγραφεί χρονικά σε ό,τι αφορά τον Βασίλη, όπως έγινε γνωστός ο καταγγέλλων, τα δύο αγόρια τον γνώρισαν όταν ήταν 16 και 17 ετών αντίστοιχα και αν έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα από τον σκηνοθέτη αυτό δεν έχει παραγραφεί.

Οι πληροφορίες λένε ότι από όσα θα καταθέσουν οι δύο νεαροί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, τα οποία ήδη γνωρίζει αναλυτικότατα η δικηγόρος τους, προκύπτουν πράξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο εισαγγελέας κάλεσε τη Δευτέρα τον πρόεδρο του ΣΕΗ να καταθέσει όλα τα στοιχεία από καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο και φέρονται να αφορούν το πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται να έχει ζητήσει επίσης από το ΣΕΗ όλες τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί και δεν έχουν παραγραφεί ώστε να διερευνηθούν από την Δικαιοσύνη, κάτι που σημαίνει ότι τώρα αρχίζουμε να εισερχόμαστε στο πιο σοβαρό σκέλος της υπόθεσης που συγκλονίζει τον θεατρικό χώρο και όχι μόνο.

Την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε άλλη μια μήνυση με την κατηγορία του βιασμού κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, από νεαρό άνδρα σήμερα, αλλά ανήλικο τότε αγόρι, η οποία δεν τελεί υπό χρονική παραγραφή, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις μέχρι τώρα μηνύσεις κατά του σκηνοθέτη.

 

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ