Καστοριά: Ακόμα ψάχνουν την αιτία της έκρηξης που ισοπέδωσε το ξενοδοχείο «Τσάμης»

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τα αίτια της τρομακτικής έκρηξης τα ξημερώματα της Πέμπτης που ισοπέδωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής ως πιθανότερο αίτιο θεωρείται μια εσωτερική έκρηξη, οφειλόμενη σε παρατεταμένη διαρροή υγραερίου που «πλημμύρισε» όλο το ισόγειο του.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια, που όχι μόνο συντάραξε την πόλη αλλά έγινε αισθητή και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων. Εντυπωση προκάλεσε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπο Καραταγλίδη ότι παρά την πλήρη κατεδάφιση που υπέστη το κτίριο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία φθορά σε κάποιο άλλο κτίριο. «Εκεί κοντά υπάρχουν σπίτια σε απόσταση 100-150 μέτρων. Μας είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία άλλη αναφορά για ζημιές»  τόνισε σε τοπικά μέσα.

Από το συμβάν δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, με τον ιδιοκτήτη να επιβεβαιώνει στις Αρχές  πως το κατάλυμα ήταν εκτός λειτουργίας περίπου 12 μήνες και δεν υπήρχε κανένας στις εγκαταστάσεις του.

Άγνοια για τα αίτια της έκρηξης δηλώνει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου 

Άγνοια για το τι μπορεί να προκάλεσε την τεράστια έκρηξη που οδήγησε στην πλήρη κατάρρευση του ξενοδοχείου του στην Καστοριά, δήλωσε  ο ιδιοκτήτης του Βασίλης Τσάμης.

kas2

«Θα περιμένουμε την έρευνα της Πυροσβεστικής. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμη τι προκάλεσε την έκρηξη. Δεν έχουμε διάφορες με κανέναν!», μας είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης και τόνισε ακόμη πως οι δεξαμενές αερίου στον προβλεπόμενο χώρο είναι άθικτες. Επίσης επισήμανε πως υπάρχει σύστημα που ανιχνεύει ενδεχόμενη διαρροή. Για μας είναι σημαντική η έρευνα της Πυροσβεστικής. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συνέβη. Ούτε τι προκάλεσε την τεράστια έκρηξη. Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία κατάσβεσης. Το μάθαμε χθες το βράδυ και ήρθαμε κατευθείαν εδώ. Δεν ξέρω αν και πως θα αποζημιωθεί η οικογένειά μας», υποστήριξε ο κ. Τσάμης.

 

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ