Κ. Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση ψεύδεται συνειδητά στα περί δήθεν κατάργησης του 8ώρου

Ξεκάθαρος ως προς τη μη κατάργηση του 8ώρου εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κώστας Χατζηδάκης κατηγορώντας την αντιπολίτευση για πρωταθλητισμό στη διασπορά των fake news.

«Έχουμε να κάνουμε με μια αντιπολίτευση η οποία συνειδητά ψεύδεται, είναι πρωταθλήτρια των fake news και διαστρεβλώνει το περιεχόμενο όλων των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και γι’αυτό τη βλέπεται εκεί που είναι κολλημένη δημοσκοπικά» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Για τη διευθέτηση του ωραρίου, επισήμανε ότι είναι ένας νόμος από τη δεκαετία του 90. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κράτησε τον νόμο και τώρα λέει ότι αυτός ο νόμος καταργεί το 8ωρο, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε το 8ωρο και δεν το καταλάβαμε; Είναι κωμικοτραγική αντιπολίτευση αυτό που κάνουν, δεν έχουν χαλινάρι σε αυτά που λένε», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η πιο σημαντική διάταξη του νέου νομοσχεδίου είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. «Είναι ένας μηχανισμός ηλεκτρονικός με τον οποίο ο εργαζόμενος μπορεί να έχει τις εγγυήσεις για την τήρηση ωραρίου. Θα καταγράφονται και θα πληρώνονται οι υπερωρίες του και δεν θα υπάρχει μαύρη εργασία, ενώ θα προστατεύονται και οι έντιμοι εργοδότες απέναντι σε άλλους που κάνουν κόλπα» εξήγησε.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ