Η Τροχαία αρχίζει συστηματικούς ελέγχους στους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών

Το φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων και δικύκλων που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, έχει αποφασίσει να ελέγξει η Τροχαία με τις υπηρεσίες της.

Τέτοιου είδους αγώνες ταχύτητας, όπως είναι γνωστό, οργανώνονται πολλές νύκτες και στο Ηράκλειο, και μάλιστα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων ανθρώπων.

Όμως, οι αγώνες αυτοί, δεν παύουν να είναι και επικίνδυνοι, τόσο για τους οδηγούς που παίρνουν μέρος, όσο και για τον κόσμο, δεδομένου ότι γίνονται πάντα νύχτα,.. Εκτός από την επικινδυνότητά τους, υπάρχουν διαρκείς διαμαρτυρίες πολιτών και για τους έντονους θορύβους που προκαλούν οι “πειραγμένες” συνήθως μηχανές των “διαγωνιζομένων” αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Έτσι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή στις υπηρεσίες Τροχαίας να λάβουν μέτρα για περιορισμό του φαινομένου.

Η αρχή έγινε μάλιστα, από την περιοχή της Αττικής. Περισσότερους από 370 ελέγχους πραγματοποίησε ήδη η Τροχαία Αττικής για αυτοσχέδιους αγώνες, επιβεβαιώνοντας σωρεία παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν 371 τροχονομικοί έλεγχοι κατά μήκος των Λεωφόρων Αθηνών – Σουνίου & Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν συνολικά 136 παραβάσεις. Η Τροχαία σκοπεύει να δώσει συνέχεια σε αυτού του είδους τους ελέγχους στα πλαίσια της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει.

 


Οι πινακίδες που κατασχέθηκαν από την Τροχαία

 

Η ενημέρωση της Τροχαίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, κατ’ αρχήν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ προσεχώς οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό τις βραδινές ώρες χθες (13 προς 14 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκαν (373) τροχονομικοί έλεγχοι κατά μήκος των Λεωφόρων Αθηνών – Σουνίου & Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν (136) παραβάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ