Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες μπορεί να αποβούν καταστροφικές, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα στους δρόμους και τις πλατείες χθες το βράδυ, μετά τις εικόνες συνωστισμού που διαπιστώθηκαν σε προάστια της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας.

Μετά την ένταση που επικράτησε για τρεις ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη τη λήψη δραστικών μέτρων για την πλατεία Αγίου Ιωάννη, κάτι που ωστόσο δεν πτόησε αρκετό κόσμο που βρέθηκε το ίδιο βράδυ στην πλατεία με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με την αστυνομία. Οι εικόνες συνωστισμού πάντως ανησύχησαν ακόμα και τους επιστήμονες, οι οποίοι σχολιάζοντάς τις, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα υπάρξουν νέα κρούσματα και θα οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown.

Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής συγκεντρώθηκαν και χθες περίπου 100 άτομα, χωρίς ωστόσο να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Η βραδιά κύλησε ήσυχα αυτή τη φορά στην περιοχή, με τους νεαρούς ωστόσο που συγκεντρώθηκαν εκεί τη νύχτα, να γράφουν συνθήματα κατά της αστυνομίας στα σκαλιά της πλατείας, αναφέροντας πως «η πλατεία είναι δική μας».

Σε άλλες περιοχές,  βρέθηκε αρκετός κόσμος, αλλά όπως φαίνεται τηρήθηκαν τα μέτρα. Χθες ήταν και ιδιαίτερη η μέρα καθώς το φαινόμενο της υπερπανσέληνου έβγαλε αρκετό κόσμο έξω από το σπίτι του, προκειμένου να το παρατηρήσει.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ