Η πρώτη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη χωρίς τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Σαφές μήνυμα προς τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, λίγες ώρες μετά την τελετή παραλαβής-παράδοσης, πραγματοποίησε σύσκεψη χωρίς τη συμμετοχή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ., τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και τους αντιστρατηγούς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές υπηρεσιών Αττικής, με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή, τους διοικητές ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής.

Με την κίνησή του αυτή, ο νέος υπουργός εμμέσως στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν την υπολογίζει για την πολιτική που θα ασκήσει εφεξής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν υπάρξει αντιδράσεις όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να παρίσταται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανονικά οι κρίσεις για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. λήγουν τον ερχόμενο Ιανουάριο, ωστόσο, μετά τη σημερινή εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν έκτακτες κρίσης στην ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα. Δεδομένου, δε, ότι ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός θα εξαγγελθεί στις 22 Ιουλίου θεωρείται απίθανο να προχωρήσει με τα υπάρχοντα πρόσωπα, ως εκ τούτου αναμένονται εξελίξεις.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ