Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού, ένα υπεραυτοκίνητο των 450.000 ευρώ
Ο Τζώρτζης Μονογυιός που σκοτώθηκε χθες το βράδυ,  οδηγούσε ένα υπεραυτοκίνητο με 700 ίππους και τελική 340χλμ/ώρα. Το είχε παραγγείλει από τη Γερμανία και ήταν να το παραλάβει στις 17 Ιανουαρίου. Τελικά το παρέλαβε στις 12 Ιανουαρίου και χθες το πήρε για την πρώτη του βόλτα.

Η Ferrari ξεκίνησε για την βόλτα του τρόμου, από το ύψος του Galea στην παραλιακή, συνοδεία φίλων του που επέβαιναν σε δυο ΙΧ, εκ των οποίων το ένα ήταν μάρκας Porsche, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε και αυτό στον Τζωρτζη Μονογυιό.

Πρόκειται για τον οδηγό που έτρεξε να απεγκλωβίσει τον Τζωρτζη Μονογυιό όμως δεν μπόρεσε διότι η Ferrari είχε ήδη αρπάξει φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη Ferrari 488 Pista που αποτελεί γνήσιο εκπρόσωπο και εκφραστή της φιλοσοφίας της ιταλικής εταιρείας, ενώ η απόκτηση της αποτελεί μακρινό όνειρο για τους περισσότερους. Για να το αγοράσει ο άτυχος Τζώρτζης Μονογυιός πούλησε το προηγούμενο πολυτελές και πανάκριβο όχημα του, μια Lamborghini Aventador.

To εκρηκτικό ιταλικό μοντέλο της Ferrari 488 Pista παίρνει ζωή από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα, 4.000 cc με δύο τούρμπο και αποδίδει 710 ίππους. Η 488 Pista βγήκε στην παραγωγή για να είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο της εταιρίας στην πίστα. Βγαλμένη μέσα από την αγωνιστική εμπειρία της Ferrari προσφέρει συγκλονιστικές επιδόσεις με το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα και την τελική της να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. H τελική αυτή ταχύτητα είναι ιδιαίτερα υψηλή για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για γρήγορους γύρους στην πίστα, κάτι που σημαίνει ότι η αεροδυναμική του δεν είναι για μέγιστες ταχύτητες αλλά για καλύτερη συμπεριφορά σε πιο χαμηλές ταχύτητες στις στροφές της πίστας.

Η εταιρία λέει ότι η αεροδυναμική σχεδίαση της Pista παράγει 20% περισσότερη κάθετη δύναμη από το απλό μοντέλο. Όσο για την τιμή αγοράς αυτού του υπεραυτοκινήτου, μια 488 Pista ξεκινά κοντά στις 300.000 ευρώ και ξεπερνά τις 500.000 ευρώ ανάλογα την έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Σύμφωνα με ειδικούς του αυτοκινήτου, η οδήγηση αυτού του ιταλικού «τέρατος» απαιτεί πολύ προσεκτικούς χειρισμούς και αρκεί μια στραβοτιμονιά για να γίνει το κακό, ειδικά όταν το όχημα κινείται σε υψηλές ταχύτητες.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο με τον οδηγό μίας καινούργιας Ferrari 488 Pista να χάνει τον έλεγχο στην Ολλανδία:

 

 

 

Πρώτο ΘέμαΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ