«Η δύναμη των Ελλήνων της διασποράς αποτελεί δύναμη της χώρας μας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες η εκδήλωση των Γραμματειών Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην εκδήλωση εισήγηση πραγματοποίησε επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της παράταξης κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την ευθύνη της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν Έλληνες του εξωτερικού και κομματικά στελέχη της ΝΔ που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο, είχαν ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ, κ. Τάκης Σκανδαλάκης και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΔ κ. Γιάννης Σμυρλής, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης ο κ. Αυγενάκης δήλωσε τα εξής: «Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων αποτελεί προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία. Το brain drain της κρίσης κόστισε στην Ελλάδα σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες εκτός πατρίδας. Η δύναμη των Ελλήνων της διασποράς αποτελεί δύναμη της χώρας μας. Για την Νέα Δημοκρατία, και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί καθήκον η ενδυνάμωση των πολιτικών και πολιτισμικών δεσμών με τους απόδημους Έλληνες. Άμεση προτεραιότητά μας να τους προσφέρουμε την δυνατότητα συμμετοχής στο μέλλον της χώρας τους, την δυνατότητα να οικοδομήσουν μια Ελλάδα στην οποία και θα θέλουν να επιστρέψουν».

Σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου, πριν την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας, στελέχη της ΝΟΔΕ Βρυξελλών, εκπροσώπους των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στο Βέλγιο και το προεδρείο της ΕΚΟ Υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, οι στόχοι και οι προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, αλλά και των υπολοίπων εκλογικών αναμετρήσεων του 2019. Όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ: «Στόχος μας είναι μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ισχυρή παρουσία, η μαζική και ενεργός συμμετοχή νέων ανθρώπων στο κόμμα αποτελεί αέρα ανανέωσης και οξυγόνο, όχι μόνο για την Παράταξη αλλά και για τη Χώρα. Οι νέοι μας αποτελούν το πιο φρέσκο, το πιο ελπιδοφόρο και το πιο δημιουργικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων στις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές Εκλογές είναι απαραίτητη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ