Γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν στο… αεροπλάνο και έβαλαν βέρες
Η αεροπορική πτήση από Καναδά για Θεσσαλονίκη για τον 22χρονο Καναδό και τη Φιλιππινέζα συνομήλική του επεφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη κι έναν διαφορετικό προορισμό. Ένας απρόσμενος έρωτας γεννήθηκε στους αιθέρες, με τους δύο νέους να βρίσκονται τελικώς, λίγο καιρό αργότερα, στα σκαλιά του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης και να ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης.

Ο νεαρός ερχόταν στην πόλη για σπουδές, ενώ η κοπέλα πετούσε με την ίδια πτήση για Γερμανία, όπου ζούσε μόνιμα. Μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο στην Ευρώπη και λίγο προτού ο 22χρονος μπει σε επόμενη πτήση- ανταπόκριση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», της πρότεινε να τον ακολουθήσει κι αυτή είπε το «ναι». Το ίδιο «ναι» είπε και λίγο αργότερα στον πολιτικό γάμο που πραγματοποίησαν παρουσία του αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Αβαρλή.

«Δεν ήξεραν ούτε μία λέξη ελληνικά. Μία δικηγόρος είχε αναλάβει τη διαδικασία της μετάφρασης, ενώ οι μελλόνυμφοι δεν είχαν ούτε καν δεύτερο μάρτυρα για τον γάμο- αστραπή κι έτσι επιστρατεύτηκε ένας υπάλληλος του δήμου για να μπορέσει να τελεστεί το μυστήριο», είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αβαρλής.

Η περίπτωση των δύο νέων δεν είναι η μοναδική απόδειξη πως ο έρωτας δεν έχει σύνορα και μπορεί να εκμηδενίσει εμπόδια κι αποστάσεις. Ανάλογες περιπτώσεις πολιτικών γάμων που τελέστηκαν στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και ξεχώρισαν ήταν μεταξύ μίας Σύριας υπηκόου, αναγνωρισμένης πρόσφυγα στην Ελλάδα, που κατοικεί εδώ, κι ενός Καναδού υπηκόου, συριακής καταγωγής, κατοίκου Καναδά αλλά και μεταξύ δύο Λιβανέζων κατοίκων Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να πιστεύω ότι η πόλη, που υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών, συγκεντρώνει ακόμα ανθρώπους από διάφορους πολιτισμούς που αποφασίζουν εδώ να δέσουν τη ζωή τους», συμπλήρωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αβαρλής.

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content