Γεωργιάδης για εστίαση: «Έρχεται πιο διευρυμένο ωράριο υπό όρους από τις 15 Μαΐου»

Με αφορμή το σημερινό άνοιγμα της εστίασης, μετά από τουλάχιστον έξι μήνες που έμειναν κλειστά μπαρ και εστιατόρια, ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και τον ιό που παραμένει.

«Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο»

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 23:45 το βράδυ, υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία».

«Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», ανέφερε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης.

«Ανοίγουν μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν εξωτερικό χώρο»

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση του ανοίγματος να παραμένουν κλειστές και πολλοί εργαζόμενοι σε αναστολή.

«Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες

  • Τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο
  • στις 10 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να χορηγηθεί το κεφάλαιο για τηνεπανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ
  • ξεκινά μέσα στο μήνα και το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των παγίων
  • αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ που θα αφορά στα  γυμναστήρια
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ