Φέρνει αλλαγές η τρίτη δόση – Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων τις επόμενες ημέρες περιμένει η κυβέρνηση για το θέμα της διάρκειας των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, δηλαδή 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και άνω, αναμένεται να φέρει αλλαγές και στη διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τα οποία προφανώς και δεν θα ισχύουν επ’ αόριστον, αλλά ούτε και θα ισχύουν για μόλις 3-4 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η Επιτροπή να έχει έτοιμη την εισήγηση εντός των επόμενων ημέρων. Όπως μάλιστα ανέφερε ρεπορτάζ του Star, η κυβέρνηση θα θέσει το ζήτημα και στη Σύνοδο Κορυφής για να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός συντονισμός καθώς υπάρχει και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, με το οποίο πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Μειώνεται η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης: «Υπάρχουν τεχνικά θέματα»

Παράλληλα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ANT1, η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, «διότι αντιστοίχως πήρε την απόφαση και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί και το πιστοποιητικό νόσησης στον χρόνο που είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «τώρα το πιστοποιητικό νόσησης είναι στο εξάμηνο και εμείς ως κυβέρνηση, από τη στιγμή που έχουμε εισήγηση και από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή και του πιστοποιητικού νόσησης. Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε ανακοινώσεις γιατί, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν και αρκετά τεχνικά θέματα. Διότι αν πούμε ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα πάει στο τρίμηνο, αυτομάτως θα πρέπει να δοθεί και ένας συγκεκριμένος χρόνος στους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στους 4 – 5 μήνες για να εμβολιαστούν. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα, αλλά τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις».

real.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content