Έστησε παγίδα στους εκβιαστές του σε συνεργασία με την Αστυνομία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς 49 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και 31χρονης ημεδαπής που ήταν μαζί τους, σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, οι δύο άντρες κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του 58χρονου και της οικογένειάς του απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μην αποκαλύψουν στοιχεία της προσωπικής του ζωής.

Το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του 49χρονου με τον παθόντα, όπου με τη χρήση απειλών απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, καθορίστηκε συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού.

Αστυνομική επιχείρηση

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 46χρονος, μόλις παρέλαβε τα χρήματα, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 49χρονος δράστης. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν, στο πλαίσιο των εκβιασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 31χρονης, η οποία προσωρινά διέφυγε τη σύλληψη.

 

 

 

 

Newsbreak

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ