Επίθεση Κεραμέως σε αντιπολίτευση και συνδικαλιστές: Δεν κάνουμε πίσω στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην εφαρμογή της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στην εφαρμογή της τροπολογίας που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες και προβλέπει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που δεν μπορούν να είναι με φυσική παρουσία στις τάξεις των σχολείων.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το χθεσινό δελτίο τύπου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δικαιώνει πλήρως τις ενέργειες του υπουργείου και αποκαλύπτει την παραπληροφόρηση που υπήρξε: «Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κάποιοι ψάχνουν νέες άμυνες. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αναστάτωση γιατί έδειξε σε τι βαθμό υπάρχει παραποίηση και παραπληροφόρηση. Κάποιοι προσπαθούν να συνεχίσουν την παραπληροφόρηση και λένε τώρα ότι κάνουμε πίσω. Το διαμηνύω λοιπόν, ούτε βήμα πίσω, προχωράμε όπως ξεκινήσαμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και ναι έχουμε προβλέψει όλο το πλαίσιο σε κάθε λεπτομέρεια.

Κάνουμε το καθήκον μας και πάντα λαμβάνουμε μέριμνα για την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλέπουμε αυτή τη δυνατότητα για τα παιδιά μας που μένουν σπίτι για να έχουν και αυτά δικαίωμα στην εκπαίδευση σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε. Να μπορούν να συνδεθούν ψηφιακά με την τάξη τους και να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία επειδή προστατεύουν τη δημόσια υγεία».

Επίθεση Κεραμέως σε αντιπολίτευση και συνδικαλιστές

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως εξαπέλυσε επίθεση στην Χαρά Κεφαλίδου από το Κίνημα Αλλαγής, στην ερώτηση της οποίας απάντησε , αλλά και στα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης και στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι για μικροκομματικές σκοπιμότητες φέρνουν εμπόδια στην πρόοδο των μαθητών. «Εσείς ψηφίσατε παρών στη συγκεκριμένη ρύθμιση κ.Κεφαλίδου. Τι ακριβώς προτείνετε λοιπόν και το ερώτημα απευθύνεται σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τι απαντάτε στους μαθητές που μένουν σπίτι γιατί ο παππούς ή η γιαγιά που μένει μαζί τους μπορεί να ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου; Αυτά τα παιδιά κ. Κεφαλίδου να μην έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση; Λοιπόν εμείς θα αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε σε όλους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, ας κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά για το συμφέρον των παιδιών μας. Δεν θα αφήσουμε μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας, δεν θα κάνουμε καμιά έκπτωση στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ