ΕΜΒΟΛΙΑ: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την ομάδα 65-69 ετών

Την προσεχή Παρασκευή 2 Απριλίου ξεκινάει η διαδικασία προγραμματισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και για τα άτομα ηλικίας 64 έως 69 ετών. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αρχίζει η καθολική εφαρμογή της λίστας αναμονής για την αναπλήρωση ραντεβού που ακυρώνονται. Οπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, όσοι έχουν ήδη προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό θα μπορούν να το επισπεύσουν επιλέγοντας –μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr– να μπουν σε ειδική λίστα αναμονής. Οταν δημιουργούνται κενά στο πρόγραμμα εμβολιασμού από ραντεβού που ακυρώνονται, το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα πολίτες από τη λίστα αναμονής, τα οποία και θα ειδοποιούνται σχετικά, με sms στο κινητό τους.

Παράλληλα, θα «τρέχει» και ο μηχανισμός έκτακτης αναπλήρωσης των ραντεβού στα οποία δεν προσέρχονται οι πολίτες, από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Σε αυτόν τον μηχανισμό εντάσσονται εντός της εβδομάδας και οι εκπαιδευτικοί.

Σε 1.630.000 ανέρχονται οι δόσεις που έχουν χορηγηθεί έως σήμερα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως αποκάλυψε, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος τόνισε ότι έως το μεσημέρι σήμερα είχαν διεξαχθεί 26.000 εμβολιασμοί, ενώ 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση

«Εντυπωσιακή» χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών, καθώς -όπως είπε- από όταν άνοιξε η σχετική πλατφόρμα έχουν κλειστεί 230.000 ραντεβού.

Όσον αφορά στις επικείμενες παραδόσεις, είπε ότι αναμένουμε:

  • 1,1 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer
  • 450.000 δόσεις από την AstraZeneca
  • 100.000 δόσεις Moderna
  • Από την Johnson σε βάθος τριμήνου: 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο

Η συνέντευξη Τύπου

 

«Πρωταρχικός στόχος η ασφάλεια των εμβολίων», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι «στο εμβόλιο της ΑΖ έχουμε στηρίξει πολλές ελπίδες».

Επικαλέστηκε δε τον ΠΟΥ, επαναλαμβάνοντας ότι «τα οφέλη υπερτερούν από την πιθανή ύπαρξη μιας σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας». Και πρόσθεσε ότι ο ΠΟΥ «συνεχίζει ενδελεχή έρευνα».

«Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε και να τον αναστείλουμε», πρόσθεσε.

anoigei-tin-paraskeyi-i-platforma-gia-tin-omada-65-69-eton0

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ