Δραματική πρόβλεψη Καπραβέλου: Εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα -Καταστροφικό κύμα
Δραματική πρόβλεψη για εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα, έκανε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος προσθέτοντας πως μετά τις 20 Νεομβρίου η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια. «Στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι και η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ.

«Μετά τις 20 Νοεμβρίου θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Αναφορικά με τις εκκλησίες τόνισε ότι πρέπει να επιβληθεί ο έλεγχος, προβλέποντας πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών. «Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Για μια ακόμα φορά έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. «Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid», τόνισε.  Τέλος, ανέφερε πως η πολιτεία πρέπει να να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

 

 

 

iefimerida.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content