Δήλωση Λ. Αυγενάκη με αφορμή τις διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι

«Αν κάτι επιβεβαιώνει το εισαγγελικό πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι είναι ότι πρακτικά δεν λειτούργησε τίποτα. Μόνο σημάδια διάλυσης και αποσύνθεσης του κρατικού μηχανισμού», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τις διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι σχεδόν κανείς από τους αρμοδίους δεν έπραξε ό,τι έπρεπε, ενώ «όπως προκύπτει από το πόρισμα που καταδεικνύει ένα πραγματικό χάος ασυνεννοησίας, αργοπορίας και λαθών, οι όποιοι πρόχειροι και αυτοσχέδιοι χειρισμοί έγιναν τελικά, έκαναν τα πράγματα ακόμα χειρότερα».

Ο κ. Αυγενάκης συμπλήρωσε: «Εκείνο το μοιραίο βράδυ, το μόνο που απασχολούσε πολύ έντονα την Κυβέρνηση ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, η παραπλάνηση των πολιτών και η χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της».

Επίσης, επιτέθηκε στην περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου: «Μετά από όλα αυτά θα περιμέναμε λίγη -έστω- πολιτική ευθιξία. Ασφαλώς και δεν περιμέναμε η κα Δούρου να παραιτηθεί. Το δυσάρεστο είναι όχι μόνο ότι δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει έστω μια «συγγνώμη», αλλά παρουσιάζεται ως κήνσορας κάνοντας «έκκληση να σοβαρευτούμε». Δεν ξέρουμε εάν η κα Δούρου αυτοσαρκάζεται, πάντως μας επιβεβαιώνει γιατί στην συνείδηση των πολιτών έχει καταστεί “αναίσθητη”».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ