“Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό – Δεν θα το κάνω τώρα” λέει για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη ο γιος του
Ακόμα παραμένει άγνωστό που θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης. Τη Δευτέρα συζητούνται στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του, ενώ από το πρωί της ίδιας μέρας η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γιώργος Θεοδωράκης, έκανε σήμερα μια πολύ συγκινητική ανάρτηση, στην οποία δηλώνει ξανά υπέρ της ταφής του στον Γαλατά Χανίων, τονίζοντας ότι δεν αψήφησε ποτέ την επιθυμία του πατέρα του.

Η ανάρτηση για τον Μίκη Θεοδωράκη

“Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι’ αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες.

Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης”ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content