Δεύτερη ημέρα σήμερα των εμβολιασμών στην Ελλάδα – Ποιοί εμβολιάστηκαν χθες

Δεύτερη ημέρα σήμερα των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Σήμερα συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της Covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Σήμερα γίνεται εξάλλου η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Παράλληλα, συνεχίζονται σήμερα και οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Ποιοί εμβολιάστηκαν χθες Κυριακή

 

Το έναυσμα προκειμένου να πάρουμε ξανά τις ζωές μας στα χέρια μας δόθηκε χθες, 27 Δεκεμβρίου, από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού ξεκίνησαν, σκορπώντας την ελπίδα στις φετινές -διαφορετικές λόγω της πανδημίας- γιορτές.

Η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 στην Ελλάδα ήταν η Ευανθία Καμπισιούλη, εργαζόμενη σε ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Είμαι η πρώτη Ελληνίδα και νοσηλευτήρια, μεγάλη τιμή, τιμάται όλος ο ιατρικός κλάδος, αποτελεί μια τιμητική επιλογή και αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας. Ιστορική μέρα, ελπίζω για μια καινούργια σελίδα», δήλωσε συγκινημένη η κυρία Καμπισιούλη, που ύψωσε το χέρι της κάνοντας το σήμα της νίκης.

Αμέσως μετά, και πάλι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το εμβόλιο έκανε ένας ηλικιωμένος, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας, ο Μιχάλης Γιοβανίδης. Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση για τον εμβολιασμό με την ονομασία «Ελευθερία» οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι έχουν προτεραιότητα.

 

Τη σκυτάλη στους εμβολιασμούς πήραν στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

 

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το μεγαλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά και πρόσθεσε: «Δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο κατά του Covid-19», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Επιτέλους ήρθε το εμβόλιο σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ, όπου κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένας πολίτης», δήλωσε από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε ωστόσο ο καθηγητής, το τέλος δεν έχει έρθει ακόμη: «Το τέλος θα έρθει με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας».

 

Στη συνέχεια το εμβόλιο έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. «Η ελπίδα διαδέχεται τον φόβο», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τον εμβολιασμό του. Από την άλλη, ο πρώτος πολιτικός της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ήταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών συνεχίστηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον μητροπολίτη Ναυπάκτου, Ιερόθεο.

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ