Χρωστά πολλά και ζορίζεται η επιχείρηση χαλιών της Δέσποινας Μοιραράκη

Ως ένα μέτρο «επιχειρηματικού ελιγμού» με στόχο να επέλθει συμφωνία με την πιστώτρια τράπεζα χαρακτηρίζει η Δέσποινα Μοιραράκη την κίνηση να καταθέσει αίτηση πτώχευσης για την επιχείρηση της. Η ίδια μάλιστα δηλώνει ότι με την κίνηση αυτή τελικώς η τράπεζα αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για το πάγωμα του πλειστηριασμού ακινήτου, που είχε δρομολογήσει, αλλά και την αναδιάρθρωση των χρεών.

Το ακίνητο

Ο πλειστηριασμός, που τελικώς δεν έγινε, ήταν προγραμματισμένος για τον προηγούμενο μήνα με επισπεύδουσα την Eurobank. Αφορούσε ακίνητο ιδιοκτησίας της «Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Εισαγωγών και Εξαγωγών Υφασμάτων Ενδυμάτων Επίπλων Έργων Τέχνης και Ταπήτων Δέσποινα Μοιραράκη». Συγκεκριμένα το ακίνητο, στη λεωφόρο Κηφισίας 55 παλαιότερα στέγαζε το κατάστημα λιανικών πωλήσεων χαλιών. Εκεί ήταν η έδρα της επιχείρησης της Δέσποινας Μοιραράκη, πριν αυτή μεταφερθεί στην οδό Ζησιμοπούλου, όπου βρίσκεται σήμερα.

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση που είχε δημοσιευθεί , το ποσό για το οποίο έβγαινε στο σφυρί το ακίνητο ανερχόταν στα 200.000 ευρώ.

Η αίτηση

Στις 30 Ιανουαρίου η κα Δέσποινα Μοιραράκη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας) με αρ. πρωτ. 55/2019.

Ακολουθεί η αίτηση, όπως γνωστοποιήθηκε στο ΓΕΜΗ

moiraraki.jpg

Κατά την εκδίκαση της αίτησης στις 20 Μαρτίου τελικώς η δικηγόρος της επιχειρηματία υπέβαλε αίτημα αναβολής ώστε να υπάρξει συνεννόηση με τους πιστωτές. Το αίτημα έγινε δεκτό και τελικώς η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου σε περίπου ένα μήνα. Αυτό που απορρίφθηκε ωστόσο ήταν το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να απαγορευτεί η μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της εταιρίας.

Σύμφωνα με την επιχειρηματία πάντως το ζήτημα θεωρείται λήξαν καθώς επήλθε η συμφωνία που αναζητούσε με την τράπεζα.

Συσσωρευμένες ζημιές και χρέη

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της επιχείρησης που αφορά το 2017 ο κύκλος εργασιών είχε υποχωρήσει στα 818.207 ευρώ από περίπου 1 εκατ. ευρώ το 2016. Οι ζημιές μετά από φόρους ήταν 337.441 ευρώ, αυξάνοντας ουσιαστικά το συσσωρευμένο υπόλοιπο ζημιών εις νέον στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα τα βραχυπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια ήταν 1,83 εκατ. ευρώ, οι εμπορικές υποχρεώσεις 1,56 εκατ. ευρώ, οι οφειλές στην εφορία περίπου 659.000 ευρώ και στα ασφαλιστικά Ταμεία περίπου 122.000 ευρώ !

 

Newmoney

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content