Αυγενάκης, ΝΟΔΕ και Μαρκογιαννάκης στην Περιφέρεια Κρήτης για τις ζημιές

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη και Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Μαζί με τον κ. Αυγενάκη ήταν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγ. Καρκανάκης, μέλη της ΝΟΔΕ και άλλα τοπικά στελέχη της ΝΔ, καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης της ΝΔ κ. Αλέξ. Μαρκογιαννάκης.

 Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε και υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις ζημιές που έχουν γίνει από την κακοκαιρία σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά το εύρος των ζημιών τόσο στις υποδομές του νησιού, όσο και την αγροτική παραγωγή, η ανάγκη για άμεση και λεπτομερή καταγραφή των ζημιών, η παροχή αποζημιώσεων, καθώς και το σχέδιο δράσεων άμεσης αποκατάστασης. 

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης ο κ. Αυγενάκης, δήλωσε: «Ζητήσαμε αναλυτικές πληροφορίες για τις εκτεταμένες ζημιές και τις προτεραιότητες των εργασιών αποκατάστασης, καθώς και την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκόμενων Υπουργείων Υποδομών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, όπου και είχαμε αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Αρναουτάκη για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την  αποζημίωση των πληγέντων και να στηρίξει τις προσπάθειες των τοπικών αρχών. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο πλευρό των πληγέντων και είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο.

Επισημαίνουμε ότι η πρόληψη και η αποτελεσματική συντήρηση είναι καλύτερη και αποδοτικότερη των έργων αποκατάστασης των ζημιών. Το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να λειτουργήσει Ηλεκτρονικό Μητρώο Έργων Υποδομής, το οποίο θα περιλαμβάνει την πλήρη ταυτότητα του κάθε έργου (κατασκευή, συντήρηση, ευθύνη εκτέλεσης έργων). 

Έχουμε ανάγκη από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Κρήτης, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας µας και κυρίως να αποτρέψουμε τον κίνδυνο της απειλής κατά της ζωής των συνανθρώπων μας και την προστασία της περιουσίας τους.  

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στηρίζουμε την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Η Κρήτη πρέπει να βρει ξανά το βηματισμό της, ενόψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου». 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ