ΑΠΘ: Το «ευχαριστώ» του πρύτανη στον Μητσοτάκη για τη λήξη της 34 ετών κατάληψης
Τις ευχαριστίες για το τέλος μιας αυθαιρεσίας εξέφρασε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, παράλληλα με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη λήξη χθες μιας κατάληψης πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 χρόνια.

«Η μέρα αυτή πιστεύω ότι δεν σηματοδοτεί απλώς το τέλος μιας κατάληψης που κράτησε 34 χρόνια, αλλά το τέλος του φόβου και της ντροπής για όσα εδώ και δεκαετίες προσβάλλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου προς τον κ. Μητσοτάκη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οπως δήλωσε χθες ο πρύτανης του ΑΠΘ στο ΑΠΕ, «οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους, για να υπηρετεί την προαγωγή της γνώσης, της έρευνας, της προσωπικής εξέλιξης, να λειτουργεί ως πυλώνας εθνικής ανάπτυξης και όχι ως θερμοκοιτίδα αυτόνομων νησίδων βίας και αυθαιρεσίας. Ως πρυτανικές Αρχές έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα από κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της, επενδύοντας ταυτόχρονα στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των μέσων και υποδομών για την εκπαιδευτική διαδικασία», πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο Πρύτανης.

Φωτογραφίες χώρων της κατάληψης

 

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την απελευθέρωση του κτιρίου, που έγινε χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι έξι ξύλινα κοντάρια, πανό, αυτοσχέδια βαριοπούλα, μεταλλική ράβδος, σακούλα που περιείχε πετρώματα και χρηματικό ποσό.

 

iefimerida.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ