“Απόβαση” μεταναστών σε Λέσβο-Χίο ετοίμαζε η Τουρκία σήμερα! Πως αποτράπηκε
Η υπέρπτηση τουρκικών F-16 στη Λέσβο έχει την εξήγηση της. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το πρωί έγινε αντιληπτή η συγκέντρωση σημαντικού αριθμού μεταναστών σε περιοχές των τουρκικών παραλίων απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στα συγκεκριμένα σημεία υπήρχαν σκάφη στα οποία επιβιβάζονταν οι μετανάστες, με προορισμό παράλια της Λέσβου και της Χίου. Οι πηγές πληροφόρησης που επικαλούνται οι στρατιωτικές πηγές συνδέουν μεγάλο αριθμό απ΄ αυτούς τους μετανάστες με κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στη γειτονική χώρα.

Η ελληνική πλευρά έκανε γνωστό με συγκεκριμένους τρόπους και διαδικασίες ότι έχει αντιληφθεί την “επιχείρηση” των Τούρκων. Το μήνυμα ελήφθη και προκάλεσε τον εκνευρισμό της Άγκυρας, ο οποίος εκφράστηκε μάλλον με την πρόκληση της υπέρπτησης στη Μυτιλήνη.

Θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθούν άμεσα όχι μόνο οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ.

Άλλες πληροφορίες

Από έγκυρες πληροφορίες έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά μικρασιατικά παράλια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από οικισμούς του εσωτερικού της χώρας με λεωφορεία. Κατά τις ίδιες πηγές, πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι από τις Καστανιές, και η Τουρκία φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει στην Ελλάδα μέσω ενός νέου οργανωμένου σχεδίου.

Ποιο είναι αυτό; Η στρατοχωροφυλακή και η τουρκική αστυνομία θα έχει ουσιαστικά τον ίδιο ρόλο που είχε και στις πρόσφατες επιχειρήσεις στον Έβρο: Να κατευθύνει, δηλαδή, τους μετανάστες και να τους οδηγήσεις στην Ελλάδα. Αυτές, εξάλλου, ήταν και οι εντολές του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού ο οποίος είχε διαμηνύσει πει ότι θα εξακολουθήσουν να στέλνουν μετανάστες στην Ευρώπη.

 

Πηγή: iefimerida.gr – militaire

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content