Από Ηράκλειο κι από Σαντορίνη πέρασε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Οχι δύο, αλλά τρεις φορές επισκέφθηκε την Ελλάδα ο 29χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ κάνοντας μάλιστα και.. τουρ σε Ηράκλειο-Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Μπρέντον Τάραντ που προκάλεσε το μακελειό με τους 50 νεκρούς σε τεμένη της Ν. Ζηλανδίας, είχε έρθει στη χώρα μας τον Μάρτιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο Μπρέντον Τάραντ είχε έρθει στην χώρα μας τον Μάρτιο του 2016. Από εδώ φαίνεται να ταξίδευσε στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) στις 17 Μαρτίου 2016 από το αεροδρόμιο.

Ο Μπρέντον Τάραντ σε ταξίδι του στην Τουρκία/ Φωτογραφία: AP- TRT Ο Μπρέντον Τάραντ σε ταξίδι του στην Τουρκία/ Φωτογραφία: AP- TRT

Στις 20 Μαρτίου 2016 ήρθε και πάλι στη χώρα μας με πτήση από Κωνσταντινούπολη και για τουλάχιστον 15 ημέρες παρέμεινε στο Ηράκλειο και στην Σαντορίνη.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε εκείνη την χρονική περίοδο ο μακελάρης, σε μία προσπάθεια εντοπισμού άλλων μετακινήσεων στην Ελλάδα. Στο ίδιο πεδίο ερευνών θα εξεταστούν και στοιχεία από εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων, που μπορεί ο ίδιος να νοίκιασε για τις μετακινήσεις του.

Παράλληλα επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν επαφές-συναντήσεις του 29χρονου στην χώρα μας, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή ηλεκτρονικές, παραμονές του σε ξενοδοχεία και άλλες πόλεις που ενδεχομένως επισκέφθηκε.

Επιπλέον στις 29 Νοεμβρίου 2016 με πτήση “TRANSIT” κινήθηκε από Κάϊρο μέσω Αθήνας για Βουκουρέστι και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο 29χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, είχε μείνει τουλάχιστον 15 ημέρες στην Ελλάδα, την πρώτη φορά και – όπως φαίνεται από τους προορισμούς του – ήρθε πιθανότατα για λόγους αναψυχής.

Οι Αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη.

Οικογένεια μακελάρη: «Αυτό το αγόρι άλλαξε, μετά τα ταξίδια στην Ευρώπη»

Την ίδια ώρα οι συγγενείς του 29χρονου δηλώνουν συγκλονισμένοι από την πορεία του.

«Από τη στιγμή που ταξίδεψε στο εξωτερικό, τότε ήταν νομίζω που αυτό το αγόρι άλλαξε, τελείως», δήλωσε η γιαγιά του, Μαρί Φιτζέραλντ, η οποία πρόσθεσε πως στη διάρκεια της εφηβείας του ο Μπρέντον Ταράντ ενδιαφερόταν κυρίως για βιντεοπαιχνίδια.

Πηγή:  iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ