Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 1 εκατομμύριο αιτήματα υποβλήθηκαν στο 13033

«Φωτιά» πήραν τα SMS στην πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όσον αφορά τα αιτήματα των πολιτών για να μετακινηθούν εκτός σπιτιού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, σχεδόν 1 εκατομμύριο αιτήματα έφτασαν στο 13033 που καλούν οι πολίτες για να βγουν από τα σπίτια τους για υποχρεώσεις.Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε για άλλη μία φορά τους τρόπου που μπορεί ο κάθε πολίτης να αιτηθεί να βγει εκτός σπιτιού.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης και συνέχισε:

«Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του. «Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα».

Οσον αφορά για το πόσο αναμένεται να κρατήσει το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο υπουργός είπε πως την απάντηση μπορούν να την δώσουν μόνο «οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content