Αντώνης Συκάρης: Μετά από ένα μήνα, ανασύρθηκε η σορός του από τα Ιμαλάϊα -Η ανακοίνωση
Η τελευταία προσπάθεια ανάσυρσης της σορού του άτυχου Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, στέφθηκε τελικά με επιτυχία.

Επειτα από έναν μήνα, όπου όλες οι προσπάθειες είχαν αποβεί άκαρπες, η τελευταία ορειβατική αποστολή κατόρθωσε να περισυλλέξει τη σορό του Αντώνη Συκάρη, παρότι είχαν εκφραστεί φόβοι ότι πιθανόν να μείνει για πάντα στο όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαίων.Οπώς, μάλιστα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο iefimerida ο γιος του Αντώνη Συκάρη, προ εβδομάδος, «Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε κανένα νέο από την εταιρία που πραγματοποιεί την αποστολή καθώς η επικοινωνία με τους ορειβάτες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όπως ενημερωθήκαμε δεν υπάρχει άλλο άνοιγμα του καιρού γι’ αυτή τη σεζόν που σημαίνει ότι νέα επιχείρηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο τον Οκτώβριο. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα προσπαθήσουμε ξανά».

Η ανακοίνωση για την επιτυχή προσπάθεια ανάσυρσης της σορού
Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάσυρσης του άψυχου σώματος του Αντώνη Συκάρη, «μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri. Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Νεπάλ. Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

Πηγή: iefimerida.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content