Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων τουριστών από τη Βρετανία το 2022

Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό στέλνει η βρετανική αγορά. Εκτός από τη μεγάλη αύξηση των προκρατήσεων, που παραπέμπει στην έλευση περισσότερων Βρετανών το 2022 από το 2019, η μία μετά την άλλη οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια σημαντική αύξηση του αριθμού των προγραμματισμένων πτήσεων και κατ’ επέκταση των διαθέσιμων θέσεων από τη Βρετανία προς πολλούς ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό, που επικαλέστηκε πηγές της βρετανικής τουριστικής αγοράς, τον Οκτώβριο καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αύξηση 30% στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 σε σύγκριση με εκείνες του Οκτωβρίου του 2018 για το καλοκαίρι του 2019, οπότε και η Ελλάδα σημείωσε ιστορικό ρεκόρ υποδοχής ταξιδιωτών.

Ετσι χθες, μία ημέρα μετά τη συμφωνία με τον όμιλο Jet2 που πέτυχε ο Β. Κικίλιας στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης World Travel Market, ήρθε ανάλογη απόφαση και από την Easyjet. Παράλληλα, την πρόθεσή της να αυξήσει τις πτήσεις της προς νέους προορισμούς στην Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί ο σχετικός προγραμματισμός, γνωστοποίησε στον υπουργό και η British Airways. Ωστόσο, πηγές με γνώση των σχεδιασμών της British Airways εκτιμούν ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις, που θα σημαίνουν επιπλέον κωδικούς πτήσεων για το 2022.

 

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content