Αυτό το μήνα οι αυξήσεις στις συντάξεις – Τα τελευταία, έγκυρα στοιχεία


Σημαντική αύξηση στις συντάξεις θα δει στο άμεσο διάστημα η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά 2,635 εκατ. συνταξιούχους, όλων των ταμείων. Όπως προκύπτει, η μέση αύξηση, επί της μικτής σύνταξης, θα είναι το 7,75%.

Πάνω από 1,7 εκατ. (1.724.713) συνταξιούχοι θα δουν πραγματική αύξηση στους λογαριασμούς τους. Η αύξηση θα φανεί στις συντάξεις Φεβρουαρίου, η οποία θα καταβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την πληρωμή θα ενσωματώνεται και αναδρομική αύξηση για τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι για έναν συνταξιούχο των 1.000 ευρώ, το ποσό που θα δει δεν θα είναι 1.077,5 ευρώ, αλλά 1.155 ευρώ.

Από τους συνταξιούχους που θα δουν πραγματική αύξηση, οι 1.466.000 συνταξιούχοι θα λάβουν ολόκληρη την αύξηση. Σύμφωνα με την εκπομπή, «MEGA Σαββατοκύριακο», πρόκειται για συνταξιούχους που είχαν αρνητική ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων είναι αυτοί που θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους, αλλά μικρότερη από 7,75%. Αυτοί οι συνταξιούχοι υπολογίζονται σε 259.000.

Οι χαμένοι σε αυτή τη φάση είναι 910.073 συνταξιούχοι που δεν θα δουν αυξήσεις. Πρόκειται για μεσαίες συντάξεις, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη προσωπική διαφορά που απορροφά το σύνολο της αύξησης.

 

Παραδείγματα για τις αυξήσεις στις συντάξεις

Συνοπτικά, οι αυξήσεις αφορούν συντάξεις γήρατος, χηρείας, αναπηρίας, όλων των ταμείων (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ κ.ό.κ.). Αυξάνονται Εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη, αλλά όχι οι επικουρικές.

Για παράδειγμα για τις συντάξεις χηρείας ισχύουν οι εξής αυξήσεις:

Από 360 – 384 ευρώ θα κυμαίνονται πλέον από 387,9 έως 413,7 ευρώ.

Πραγματικά παραδείγματα αύξησης:

 

 

iefimerida.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content