Ο Γιώργος Λογιάδης και επίσημα βουλευτής Ηρακλείου

Την έδρα του ΜέΡΑ στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, κάτι που σημαίνει πως ο Ηρακλειώτης Γιώργος Λογιάδης είναι πλέον βουλευτής.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 σημειώνεται ότι ο εκλογικός νόμος επιβάλει στον επί κεφαλής κάθε κόμματος να επιλέξει την ή τον εν δυνάμει εκλεγμένο, με σταυρό, βουλευτή που θα μείνει εκτός Βουλής.

«Εν προκειμένω, ένας εκ των τριών συνοδοιπόρων του ΜέΡΑ25 που ακολουθούν θα πρέπει να μείνει εκτός Βουλής, με απόφαση του κόμματος: Γιώργος Λογιάδης (Ηράκλειο, Κρήτης), Φωτεινή Μπακαδήμα (Β’ Πειραιά), Σοφία Φουντουκίδου (Α’ Θεσσαλονίκης)» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει πως η σχετική απόφαση ελήφθη «στη βάση κοινά αποδεκτής αρχής: Κρατούν την έδρα οι συνοδοιπόροι που εντάχθηκαν νωρίτερα από άλλους στο κίνημα του DiEM25-ΜέΡΑ25 με συνεχή παρουσία στην κινηματική δουλειά μας».

«Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί αξιολόγηση ούτε και σηματοδοτεί κάποια ιεραρχία στην βάση «επετηρίδας». Απλά, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε έναν κανόνα που να μην δίνει την εξουσία σε κάποιον, ούτε καν στον γραμματέα, να προβεί σε αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών» προσθέτει το ΜέΡΑ25, υπογραμμίζοντας πως αποφασίστηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης να καταλάβει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, «δεδομένου ότι η συνοδοιπόρος Σοφία Φουντουκίδου (Α’ Θεσσαλονίκης) είναι το πιο πρόσφατο μέλος του ΜέΡΑ25».in.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content