Από θαύμα δεν πλάκωσε τους μαθητές η οροφή που έπεσε!
Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των ανήλικων μαθητών στους δημοσιογράφους έξω από το 4ο δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου πριν από λίγες ώρες κατέρρευσε η οροφή της αίθουσας τους μέσα στο σχολείο. Όπως είπαν οι ανήλικοι, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, γλίτωσαν την τελευταία στιγμή, ενώ όταν άρχισαν να βγαίνουν από την αίθουσα κατέρρευσε η οροφή και άκουσαν ένα τεράστιο «μπαμ».

«Περιμέναμε μέσα στην τάξη να φύγουμε για εκδρομή και είδαμε το ταβάνι ραγισμένο από παντού. Δεν ήταν έτσι. Ήταν περίεργο. Την ώρα που κατεβαίναμε κάναμε να πέφτουν κομμάτια στα θρανία. Ετοιμαζόμασταν να πάμε περίπατο. Είδαμε τις ρωγμές ήταν αρκετά φαρδιές. Η δασκάλα είπε να κατέβουμε κάτω. Άρχισε να βουλιάζει το ταβάνι. Πήραμε ότι μπορούσαμε και ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο πολύ δυνατό. Εμείς που ήταν να πάμε εκδρομή βγήκαμε», είπε στους δημοσιογράφους ένας από τους μαθητές, περιγράφοντας πως η δασκάλα τους τούς έσωσε τελικά τη ζωή, καθώς βγήκαν κατευθείαν όταν είδαν τις ρωγμές στην οροφή.

«Η οροφή έπεσε αλλά τα παιδιά είχαν προλάβει και είχαν βγει από την αίθουσα του σχολείου. Επρόκειτο να φύγουν για εκδρομή. Θα βγει αναλυτική ανακοίνωση για το τι συνέβη», επισήμανε  δασκάλα του σχολείου.

orofi1

Παρενέβη ο εισαγγελέας – Διέταξε προκαταρκτική

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου κατέρρευσε το ταβάνι σχολικής αίθουσας χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός αφού οι μαθητές είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.

 

 

 

protothema.gr

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content