6.000 ευρώ πρόστιμο στο μαγαζί και 100 στον Μπισμπίκη για το τσιγάρο

Μια φωτογραφία του με το τσιγάρο στο χέρι έμελλε να «κάψει» τον Βασίλη Μπισμπίκη, αφού η εικόνα από το κέντρο διασκέδασης που τραγουδάει η Δέσποινα Βανδή ήταν αρκετή, για ν’ αρχίσει πάλι ο «πόλεμος» μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών, αλλά και τα πρόστιμα.

Κι αν ο ηθοποιός τιμωρείται με 100 ευρώ, το πρόστιμο για την επιχείρηση είναι σαφώς πιο μεγάλο και κυμαίνεται από 4.000-6.000 ευρώ, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου για τα τετραγωνικά μέτρα του συγκεκριμένου κλειστού χώρου.

Ο «πόλεμος» για το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους δεν ήταν άγνωστος σε κανέναν, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όσο και αν το ήθελαν οι επιχειρηματίες, η απαγόρευση του καπνίσματος ήταν δύσκολο να επιβληθεί. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ελέγξεις 1.200 ή 1.500 άτομα, τα οποία έχουν καταναλώσει αλκοόλ, όσο και αν θες να τηρήσεις το νόμο.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, όσο ευγενικά και αν γίνει η παρατήρηση από το προσωπικό, η συντριπτική πλειοψηφία των θαμώνων που καπνίζουν θα την αγνοήσει, μέσα στο κλίμα ευφορίας που υπάρχει εκείνη τη στιγμή.

Η φωτό του Μπισμπίκη με το στριφτό τσιγάρο που κράταγε στο χέρι του διακινήθήκε μέσω social media και η απάντηση του Θανάση Πλεύρη ήταν η αναμενόμενη. Έπραξε τα δέοντα, ανακοινώνοντας ότι κινούνται οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμου.

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content