40λεπτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Η συνάντηση έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019. Πρώτος στην αίθουσα της συνάντησης έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αμέσως μετά έφτασε ο κ. Ζάεφ.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, μετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τετ α τετ και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Ζόραν Ζάεφ, ως πρωθυπουργός. Οι δύο τους είχαν τετ α τετ τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση έγινε μετά το ευρωπαϊκό μπλόκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, που είχαν ως επακόλουθο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα.

Σήμερα το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ, παρουσιάστηκε το επίσημο σήμα για τα Μακεδονικά Προϊόντα.

«Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας».

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ