Θεσσαλονικείς κάνουν τον γύρο του κόσμου μαζί με την 7χρονη κόρη τους

Μια οικογένεια στη Θεσσαλονίκη πήρε την απόφαση για το μεγάλο ταξίδι. Θα κάνουν τον γύρο του κόσμου, με ένα φορτηγάκι, σε επτά χρόνια.

Ο Ακης Τεμπερίδης και η Βούλα Νέτου δεν είναι «καινούριοι» στα ταξίδια. Αντίθετα, εδώ και 13 χρόνια έχουν κάνει αμέτρητα. Πριν από επτά χρόνια, το ζευγάρι υποδέχθηκε την κόρη του, την Αναστασία. Η γέννησή της έβαλε για φρένο στις περιηγήσεις τους, αλλά μόνο για λίγο. Γιατί τα ταξίδια ξανάρχισαν και τώρα, μαζί με την κόρη τους, ήρθε η ώρα για τον γύρο του κόσμου. Ενα εγχείρημα το οποίο σκέφτηκαν πριν από δύο χρόνια και προετοιμάστηκαν για αρκετούς μήνες, καθώς έπρεπε να βρουν το όχημα, αλλά και τους χορηγούς που θα τους στηρίξουν.

Μόνον πέρυσι αυτοί οι Θεσσαλονικείς διήνυσαν από άκρη σε άκρη όλη την Ευρώπη, γνωρίζοντας κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου. Κάλυψαν περίπου 14.000 χιλιόμετρα και γνώρισαν διαφορετικούς λαούς, κουλτούρες, πολιτισμούς. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι έχουν στα χέρια τους 300.000 φωτογραφίες και 200 ώρες καθαρού οπτικού υλικού, που μπορούν να αποτελέσουν τα βασικά συστατικά για την έκδοση ενός άλμπουμ ή πολλών σειρών ντοκιμαντέρ.

Σχολείο και γύρος του κόσμου
Τώρα, ετοιμάζονται για το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού, αφού θα γυρίσουν την Ασία. «Από το 2005 και έπειτα η ζωή μου άλλαξε και ξέφυγα από τα καθιερωμένα. Πήρα τη μεγάλη απόφαση να αρχίσω τα ταξίδια. Σε αυτή την απόφαση έχω δίπλα μου τη γυναίκα της ζωής μου. Μόνο που αυτή την φορά θα έχουμε και την 7χρονη κόρη μας, η οποία θα ζει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Αυτή την χρονιά είναι να πάει στην δευτέρα δημοτικού. Έχουμε συνεννοηθεί με την δασκάλα της και όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω skype και ίντερνετ. Θα τις στέλνει τις ασκήσεις και τα μαθήματα και η κόρη μας θα στέλνει τις εργασίες της μέσω ίντερνετ», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Ακης Τεμπερίδης.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα και υπάρχει από πολλούς έντονη ανησυχία. Όμως θέλουμε και η κόρη μας να γνωρίσει όλο τον κόσμο όπως κάναμε και εμείς και να έχει ελευθερία αποκτώντας έναν άλλον τρόπο σκέψης. Πλέον δεν στεναχωριόμαστε για την κόρη μας, γιατί γνωρίζουμε ότι θα περάσει καλά, αλλά για τους ανθρώπους που αφήνουμε πίσω μας. Η σκέψη μας είναι πιο πολύ σε αυτούς, καθώς τα θέματα υγείας πάντα είναι μέσα στο παιχνίδι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Μάθαμε να ζούμε σαν νομάδες»
«Μάθαμε να ζούμε σαν νομάδες. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, όμως είναι τόσο γλυκά που πραγματικά αξίζει να θυσιάσεις άλλα πράγματα που κάνει σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων», αναφέρει ο Άκης Τεμπερίδης που συμπλήρωσε ότι μετά την Ασία σειρά έχει η Αυστραλία, η Βόρεια και η Κεντρική Αμερική, η Αλάσκα για να ολοκληρώσουν τον γύρο της Αφρικής. «Ολη μας η ζωή είναι μέσα σε ένα φορτηγάκι. Είναι όμως πολύ σημαντικό να είσαι και να ζεις ελεύθερος. Όμως για να το κάνει κάποιος αυτό θέλει μεγάλη δύναμη. Δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις να ζεις ελεύθερος, απελευθερωμένος από τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας», συμπλήρωσε.
Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ