Προφυλακίστηκαν τέσσερις από τους ένδεκα κατηγορούμενους του κυκλώματος των αναβολικών

Στην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές τέσσερις από τους έντεκα κατηγορούμενους – ανάμεσά τους και μια γυναίκα – για συμμετοχή τους στο κύκλωμα αναβολικών που εξάρθρωσε την περασμένη Τρίτη η Οικονομική Αστυνομία.

Ειδικότερα, προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν το 47 χρονο στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας, ένας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά και δυο ακόμη εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγυήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν χρήστες αναβολικών ουσιών και αθλητές bodybuilding.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 47χρονου κατηγορουμένου, Μανώλης Αναστασάκης, ο εντολέας του, κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Όπως δε επισήμανε ο ίδιος, δεν βρέθηκαν μεγάλες χρηματικές καταθέσεις στον εντολέα του, ενώ τα αναβολικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για δική του χρήση, καθώς ο ίδιος ασχολείται με το bodybuilding.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης το κύκλωμα εισήγαγε από Κίνα και Πολωνία, έτοιμα αναβολικά σκευάσματα και πρώτες ύλες, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, προέβαινε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Στη συνέχεια μέλη του κυκλώματος διακινούσαν τα αναβολικά σε χρήστες, μεταξύ των οποίων και αθλητές. Όσον αφορά τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως εξακρίβωσε η αστυνομία, το κύκλωμα είχε δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ είχε επεκτείνει τη δράση του και σε Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content