Απολογισμός των πρόσφατων κινητοποιήσεων κατά της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο απολογισμός των κινητοποιήσεων εναντίον της πρόσφατης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»  που έγινε στη Χερσόνησο.

Το σχετικό κείμενο αναφέρει:

8.11.2018

Απολογισμός κινητοποιήσεων εναντίον της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»: απόντες οι δήμαρχοι, παρούσες οι αποζημιώσεις!

Ο απόηχος των άκρως επιτυχημένων κινητοποιήσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την παταγώδη αποτυχία της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», η οποία έλαβε χώρα στη Χερσόνησο, συνεχίζεται αμείωτος! Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός της καθολικής αποχής των δημάρχων και των μελών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων της μαρτυρικής και ανυπότακτης Κρήτης από την γερμανικής έμπνευσης και διεύθυνσης παρασυναγωγή της Χερσονήσου. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κρήτη και όλη τη χώρα έστρεψαν την πλάτη τους στις γερμανικές μεθοδεύσεις  και, σε συνδυασμό με την απουσία Ελλήνων βουλευτών (πλην ενός) και Υπουργών, καθώς και τα δεκάδες μηνύματα θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου εναντίον της ψευδεπίγραφης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», συνέβαλαν στην ευρύτερη αποδοκιμασία του μνημονιακού και εκφυλισμένου αυτού «θεσμού», που πρέπει άμεσα να καταργηθεί!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, το οποίο και χαιρετίζουμε, ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις, αν και δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» (άλλη μία απόδειξη του αντιδημοκρατικού και ανθελληνικού της χαρακτήρα), εντούτοις, και λόγω των κινητοποιήσεων, έχουν καταστεί κεντρικό ζήτημα στο δημόσιο διάλογο. Κατά τη σύντομη, δε, συνομιλία μας με τον Γερμανό Πρεσβευτή στην είσοδο του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο οι εκπρόσωποί μας ευλόγως του επεσήμαναν ότι η αδιάλλακτη στάση που τηρεί η κυβέρνηση της Ο.Δ. της Γερμανίας αποτελεί ύβρη προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τον ελληνικό λαό.

Υπογραμμίζουμε επίσης ότι το κίνημα διεκδίκησης επέδειξε δημοκρατικό ήθος και περιφρούρησε απόλυτα τις κινητοποιήσεις, οι οποίες είχαν χαρακτήρα ειρηνικής διαμαρτυρίας, χωρίς την παραμικρή παρεκτροπή. Σημειώνουμε, δε, ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν δημοκρατικά σε ανοιχτές, μαζικές συνελεύσεις και συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Βιάννου (14-16.9), στην Παγκρήτια Συνάντηση Μνήμης και Αγώνα στην Καλή Συκιά (6.10) και στην Εκδήλωση – Συνάντηση Μνήμης & Διεκδίκησης στο Ηράκλειο (27.10).

Δηλώνουμε ότι στην αρχή του νέου έτους θα οργανώσουμε στην Κρήτη την πραγματική «Ελληνογερμανική Συνέλευση» με αντικείμενο τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Μία Συνέλευση θεμελιωμένη στη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, μελετητών και αγωνιστών από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Μία Συνέλευση σε βάσεις στέρεες, στις οποίες αγωνιζόμαστε να τεθούν και οι σχέσεις των δύο χωρών, προς όφελος των δύο λαών και όλων των λαών της Ευρώπης.

Ευχαριστούμε θερμά τους δημάρχους και τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, καθώς και τους περιφερειακούς συμβούλους που απείχαν από την λεγόμενη «Ελληνογερμανική Συνέλευση», τα ΜΜΕ που στην συντριπτική τους πλειονότητα στάθηκαν στο ύψος τους, τους πολίτες και τους φορείς, και ιδίως τις Ενώσεις Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων και τους Συλλόγους από Μαρτυρικά Χωριά της Κρήτης, που στήριξαν και συμμετείχαν ενεργά στις επιτυχημένες κινητοποιήσεις, σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή.

Όλοι μαζί, Έλληνες και Γερμανοί δημοκράτες, συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση. Τον αγώνα για τη σύναψη Συνθήκης Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Για την πραγματική φιλία και συνεργασία των δύο λαών!

Αναμένουμε η κυβέρνηση να τηρήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις της και να αναλάβει άμεσα ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του μείζονος αυτού θέματος. Επαγρυπνούμε και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να δικαιωθούμε!

Οι Συμπρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου

Βασίλης Μπρακατσούλας, Δημήτρης Παλαιολογόπουλος, Χρήστος Τσιντζιλώνης

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content