Στην Δαμάστα ο Σπύρος Καλλέργης

Στο Μαρτυρικό τόπο της Δαμάστας, βρέθηκε χθες ημέρα Τετάρτη (06/03) ο Σπύρος Καλλέργης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Ενωμένο Μαλεβίζι”.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δαμάστας, όπου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δαμάστας κ. Κώστας Μαυράκης αλλά και ο Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώργος Σαρρής, για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι ο τόπος τους, παρά τον μικρό αριθμό μόνιμων κατοίκων, υποστηρίζεται από τους πλέον ενεργούς και φιλόξενους Δαμαστιανούς.

Στην συνάντηση φυσικά ήταν και η κα. Λιαδάκη Πόπη – Πρόεδρος της «Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας», ο εφημέριος της περιοχής και μοναχός της Μονής Αγ. Παντελεήμονος του Φόδελε π. Άνθιμος Ζηδιανάκης και λοιποί ενεργοί πολίτες του τόπου.

Το λόγο αρχικά πήρε ο κ. Σαρρής, όπου ευχαρίστησε προσωπικά τον Σπύρο Καλλέργη, αλλά και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν, αρχικώς για την έμπρακτη υποστήριξη της παράταξης στο φλέγον θέμα που απασχολεί την Δαμάστα που δεν είναι άλλο, απ’ αυτό της εγκατάστασης του σταθμού μετατροπής της ΔΕΗ στην περιοχή τους και κατά δεύτερον, για την πρωτοβουλία τους να ακούσουν τα προβλήματα ακόμα και των μικρότερων περιοχών του Δήμου Μαλεβιζίου.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο όραμα του για την Δαμάστα, όπου η ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στο Πρωτογενή και στον Τριτογενή Τομέα θα συνέβαλε τα μέγιστα για την επιστροφή των Δαμαστιανών στο τόπο καταγωγής τους.
Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει την θετική συμβολή του Α.Ο Δαμάστας και του προέδρου κ. Αντώνη Παπαδάκη, σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.
Κλείνοντας αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του σχεδιαζόμενου σταθμού μετατροπής της ΔΕΗ στη Δαμάστα και στους αγώνες τους παρελθόντος για την αποτροπή του τελικού πλάνου εγκατάστασης, δηλώντας ξεκάθαρα ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Στο σημείο αυτό ο Σπύρος Καλλέργης δεσμεύτηκε στην καθολική στήριξη όλοι της παράταξης, αναφέροντας ότι στην ζωή του έχει δώσει πολλές ανάλογες μάχες και είναι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ευχαριστημένους.

Στην συνέχεια ο κ. Μαυράκης αναφέρθηκε στα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, όπου μέρος αυτών περιλαμβάνονται στον άμεσο σχεδιασμό της Περιφέρεια Κρήτης.
Ανάμεσα σε αυτά που καταγράφηκαν είναι και η ανάπλαση του Κερατιδίου, η ανάδειξη μινωικών δρόμων (αποτελούν μέρος της «Βασιλικής Οδού»), η οδική διασύνδεση ΔΑΜΑΣΤΑ-ΜΑΡΑΘΟΣ-ΦΟΔΕΛΕ-ΒΟΑΚ και φυσικά το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας.

Με την σειρά της η κα. Λιαδάκη πέραν της ανάπλασης του Κερατιδίου, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ανάδειξης του Μινωικού Σωρού (Φρυκτωρία) που βρίσκεται στην περιοχή, όπου αρχόμενοι από αυτό, το σύνολο των παρευρισκομένων συμφωνήσαν για την αναγκαιότητα ανάπτυξης του τουρισμού στο ορεινό Μαλεβίζι, αναγκάζοντας τον Σπύρο Καλλέργη να αποκαλύψει κάποια από τα καινοτόμα σχέδια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της παράταξης του.

Στο κλείσιμο της συνάντησης το λόγο πήρε ο π. Άνθιμος, αναφέροντας την εκκλησία που βρίσκεται εντός του Κερατιδίου, όπου ευελπιστεί στα πλαίσια της ανάπλασης του χώρου, να συμπεριληφθεί και το συγκεκριμένο έργο, αλλά και στην αναγκαιότητα ανάδειξης της ενετικής εκκλησίας της Παναγίας που βρίσκεται στο χωριό.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με σύντομη επίσκεψη στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ανάμεσα σε τοπικά εδέσματα και εξαιρετικό ντόπιο κρασί ευχήθηκαν στον Σπύρο Καλλέργη καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ