Στη Λυγαριά ο Σπύρος Καλλέργης

Σε γνωστό ξενοδοχείο στην παραλία της Λυγαριάς βρέθηκε χθες το απόγευμα (19/03) ο Σπύρος Καλλέργης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Ενωμένο Μαλεβίζι”.

Στην συνάντηση καλέστηκαν μέσω της Προέδρου του εμπορικού συλλόγου Αγίας Πελαγίας κας. Μαρίνας Καρούζου, το σύνολο των φορέων που εκπροσωπούν την περιοχή της Αχλάδας-Λυγαριάς-Αγίας Πελαγίας κλπ.
Αρνητική ήταν η εντύπωση από την απουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας.

Το σύνολο των παρευρισκομένων ήταν πραγματικά αγανακτισμένοι με την σημερινή Δημοτική αρχή.

Αρχικά η κα. Καρούζου πραγματοποίησε σύντομη παρουσίαση των παρευρισκομένων απευθύνοντας παράλληλα χαιρετισμό και από φορείς που δεν ήταν παρόντες.

Ο κος. Καλλέργης πήρε απευθείας το λόγο θέλοντας να ελαφρύνει το ηλεκτρισμένο κλίμα των κατοίκων της περιοχής, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα της τουριστικής περιόδου.
Μπόρεσε να αναπτύξει συνοπτικά τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για τον Δήμο Μαλεβιζίου, θέτοντας προτεραιότητες για το τουριστικό σχεδιασμό στις παραλιακές και όχι μόνο, περιοχές του Δήμου.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Δήμου, θα επιστρέφονται με τη μορφή έργων στις Δημοτικές Κοινότητες από τις οποίες προέρχονται.
Επίσης του δόθηκε η δυνατότητα να κάνει αναφορά και στις άλλες καινοτόμες ιδέες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών και αναβάθμισης του Δήμου γενικότερα, όπως αυτές της Ενέργειας και των Ενεργειακών Κοινοτήτων, της Διαχείρισης Υδάτων, της στήριξης του Πρωτογενή Τομέα κλπ.

Αναφορικά με τα προβλήματα που τέθηκαν, έγινε εκτενής διάλογος και ειδικά για το μείζον θέμα του ΒΟΑΚ και των σημείων πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή, όπου καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και το σύνολο των επαγγελματιών ριψοκινδυνεύουν την ίδια τους την ζωή.
Σε αναφορά της η κα. Καρούζου, έδειξε έντονα την ενόχληση της για την τρέχουσα Δημοτική Αρχή η οποία, προσπαθεί να καπηλευτεί πολιτικά τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, για την εν μέρει επίλυση του προβλήματος με την δημοπράτηση του κόμβου της Αγίας Πελαγίας.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για τα σοβαρά διαχειριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές, όπως αυτά του ανεπαρκή φωτισμού, της καθαριότητας, της δημιουργίας πεζοδρομίων για την ομαλή και ασφαλή κίνηση των τουριστών που κατακλύζουν την περιοχή, της αδυναμίας λειτουργίας του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην Αγία Πελαγία όπως και της δημιουργίας νέων στις λοιπές περιοχές.

Ένα επιπλέον μείζον πρόβλημα που συζητήθηκε, είναι η υπό εξαφάνιση παραλία της Αγία Πελάγιας αλλά και η ανάγκη γενικής ανάπλασης αυτής περιλαμβάνοντας και δια πλάτυνσης της υφιστάμενης δομής.

Στο τέλος της κουβέντας οι εκπρόσωποι του οικοδομικού συνεταιρισμού της Αγροτικής Τράπεζας κος. Ανδρεαδάκης Γιώργος και κος. Μπέζος Κωνσταντίνος, ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον πρότυπο οικισμό Αμμούδι όπου κατοικούν. Ανέφεραν ότι με δική τους πρωτοβουλία έχουν στα χέρια τους μελέτες για την δημιουργία Πλατείας, χώρου στέγασης του Πολιτιστικού Συλλόγου και δημιουργία γηπέδων άθλησης μικτής χρήσης.

Ο κος. Καλλέργης άκουσε προσεκτικά και κατέγραψε το σύνολο των προβλημάτων που αναφέρθηκαν και δεσμεύτηκε ότι από κοινού θα βρεθούν η κατάλληλες λύσεις, μέρος των οποίων ήδη περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό και στο πρόγραμμα της παράταξης “Ενωμένο Μαλεβίζι”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ