Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το Εθνικό ‘Ιδρυμα “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό ‘Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ενημερώθηκε από τονδιευθυντή του Νικόλαο Παπαδάκη και τα μέλη του ΔΣ.
Καθημερινά επισκέπτονται το ίδρυμα όπως και την κατοικία του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα, μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα μαθαίνουν το έργο του και το πως αυτό διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Επίσης στο ίδρυμα υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας εκδόσεις για το όραμα και το έργο, του μεγάλου Χανιώτη πολιτικού.
«Σκοπός του ιδρύματος είναι η λειτουργία ενός δυναμικού ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρου, το οποίο θα συντονίζει την έρευνα και τη μελέτη του έργου και της ζωής του Ελευθέριου Βενιζέλου, καθώς και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.
Γι’ αυτό το ίδρυμα πρέπει να αποκτήσει σταθερή κρατική χρηματοδότηση, η οποία μαζί με τις ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές μπορούν να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο του ιδρύματος» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε χθες τις Βουκολιές και συνομίλησε με τους κατοίκους στο καφενείο του Σταυρουλάκη. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η διαχείριση των υδάτινων πόρων. «Είναι αναγκαία η κατασκευή του φράγματος του Σέμπρωνα ώστε να αξιοποιηθούν οι μεγάλες ποσότητες νερού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο όπου και η Κρήτη θα πληγεί από την κλιματική αλλαγή. Πρέπει να κάνουμε μια σωστή και σοβαρή διαχείριση των υδάτινων πόρων» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο Κολυμβάρι η κ. Μπακογιάννη μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων και αφού αναφέρθηκε στις υποδομές και τα έργα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, είπε: «Η Κρήτη συνεισφέρει στο ΑΕΠ της Ελλάδας δυσανάλογα πολύ σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει για έργα υποδομής»
Αναφερόμενη στις εκλογές της 7ηςΙουλίου η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «οι πολίτες θέλουν έναν υπεύθυνο πρωθυπουργό με σχέδιο, όραμα και πίστη στις δυνάμεις της χώρας».
Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον Πλατανιά και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή. «Ο Πλατανιάς είναι ένα σημαντικό τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Χρειάζεται επαναχάραξη του αιγιαλού, βελτίωση του οδικού δικτύου, αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και έργα υποδομής» είπε και πρόσθεσε «δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι ο νομός μας που έχει μεγάλο πρωτογενή τομέα, σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, τουρισμό και φυσικές ομορφιές, είναι τόσο παραμελημένος, ενώ μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ