Λιάνα Σταρίδα: «Λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο»

Το σχέδιό της για το κέντρο του Ηρακλείου, που προβλέπει λιγότερα αυτοκίνητα, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, πεζοδρομήσεις, νέους χώρους στάθμευσης εκτός των τειχών, αλλά και θέσπιση κανόνων ώστε να περιοριστούν οι πηγές θορύβου στην πόλη, παρουσίασε η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα, σε συνάντησή της με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου Ηρακλείου και του Συλλόγου «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης».

Οι κάτοικοι του κέντρου μοιράστηκαν με την Λιάνα τους προβληματισμούς τους για την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στο Ηράκλειο. «Στα Χανιά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, αυτά τα ζητήματα έχουν διευθετηθεί. Στο Ηράκλειο, είμαστε όμηροι της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Για τα αυτοκίνητα και τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο, η Λιάνα τόνισε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα πρέπει να επικαιροποιηθούν: «Οι μόνιμοι κάτοικοι θα αποκτήσουν ένα ειδικό σήμα, που θα τους δίνει την δυνατότητα να μετακινούνται ελεύθερα στο κέντρο του Ηρακλείου. Για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, πλην των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και τροφοδοσίας, θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης εκτός των τειχών. Οι επισκέπτες θα φθάνουν στο κέντρο με μικρά λεωφορεία».

Για τον περιορισμό της ηχορύπανσης, η Λιάνα ανέφερε ότι απαιτείται πολιτική βούληση και συνεργασία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να μην επιβαρύνεται το κέντρο της πόλης. «Δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος. Το κέντρο του Ηρακλείου θα αλλάξει, ώστε να προσφέρει στους κατοίκους του την ποιότητα ζωής που αξίζουν».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ