Διευκρινιστική δήλωση του υπευθ. Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση που έκανε ο κ. Αλέξης Χριστόπουλος, Μέλος ΚΕ και Οργ. Γραφείου και Υπεύθυνος Κρήτης, με την οποία επιχειρείται να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η καθυστέρηση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κ. Χάρη Μαμουλάκη:

Η χθεσινή απόφαση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Μαμουλάκη, διαψεύδει στην πράξη όλα τα σενάρια φαντασίας που κυκλοφόρησαν την τελευταία βδομάδα στο Ηράκλειο. Σενάρια που έφτασαν στο σημείο να εμπλέξουν και άλλους υποψηφίους όπως τον Σπ.Δανέλη, με στόχο όχι μόνο την υπονόμευση της δικής του υποψηφιότητας αλλά κυρίως το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας. Γνωρίζετε όλοι μέσα από την θεσμική ενημέρωση που έχετε ότι για όλες τις υποψηφιότητες διατυπώθηκαν απόψεις, θετικές αλλά και αρνητικές καμία όμως από αυτές δεν έγινε όχι μόνο από τον Σπ. Δανέλη αλλά και από κανέναν άλλον υποψήφιο.Τόσο τα κομματικά στελέχη όσο και οι φίλοι της Πρ.Συμμαχίας επέδειξαν μια αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη πολιτική ωριμότητα αποκρούοντας τις φημολογίες και αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία και ήθος ακόμα και τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκαν, γεγονός για το οποίο θέλω  να σας συγχαρώ όλους.

Σύντροφοι,

Με αυτή ακριβώς την λογική πρέπει να λειτουργήσουμε και στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές στις 7/7. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα, με αδίστακτους αντιπάλους και ένα τοξικό σύστημα παραπληροφόρησης που προσπαθεί να τους ενισχύσει με κάθε τρόπο. Όπλα μας είναι τα όσα πετύχαμε, το έργο μας αλλά και το πολιτικό μας σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Αυτά πρέπει να επικοινωνήσουμε στην κοινωνία και να αναδείξουμε με επάρκεια τα διακυβεύματα της εκλογικής μάχης. Να μιλήσουμε για τις συνέπειες που θα υποστεί ο κάθε πολίτης από μια δεξιά παλινόρθωση, από τις πολιτικές δυνάμεις που βύθισαν την χώρα στην ανυποληψία και τον ίδιο σε αγώνα μιας, έστω και υποβαθμισμένης  επιβίωσης. Το πολιτικό δυναμικό μας στο Ηράκλειο είναι από τα πιο αξιόλογα, διακρίνεται για την πολιτική του επάρκεια αλλά και για την διεισδυτικότητα του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με όπλο την άρρηκτη ενότητα μας. Υποψήφιοι βουλευτές, πολιτικά στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρ.Συμμαχίας μαζί με απλούς πολίτες να οργώσουν τον νομό, χωριό με χωριό και σπίτι με σπίτι. Η φωνή μας, το πολιτικό μας σχέδιο, η εικόνα του μέλλοντος που αξίζει ο λαός μας πρέπει να ακουστεί παντού, πρέπει να γίνει ορατή από όλους.

Σύντροφοι,

Από αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανένας και καμία. Να την δώσουμε με το ήθος, την συνέπεια, την φλόγα που διακρίνει τον κάθε αριστερό, τον κάθε προοδευτικό άνθρωπο, τον κάθε δημοκράτη. Παραμερίζοντας μικρές η μεγάλες πικρίες, δικαιολογημένα η αδικαιολόγητα παράπονα έτσι όπως μάθαμε όλοι να κάνουμε υπηρετώντας τις ιδέες της προόδου για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το υπηρετήσουμε.

Συντροφικά

Αλέξης Χριστόπουλος

Μέλος ΚΕ και Οργ. Γραφείου

Υπεύθυνος Κρήτης

 

              Ηράκλειο, 18/06/2019

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ